Wednesday, November 08, 2006

DİL NEDİR

DİL NEDİR?
İnsanlar arasında anlaşmayı sağlayan tabiî bir vasıta; kendisine mahsus kanunları olan ve ancak bu kanunlar çerçevesinde gelişen canlı bir varlık, temeli bilinmeyen zamanlarda atılmış bir gizli antlaşmalar sistemi, seslerden örülmüş içtimaî bir müessesedir.”(Muharrem Ergin)

“Dil, bir anda düşünemeyeceğimiz kadar çok yönlü, değişik açılardan bakınca başka başka nitelikleri beliren, kimi sırlarını bugün de çözemediğimiz büyülü bir varlıktır” (Doğan Aksan)

“Bir toplumu oluşturan kişilerin düşünce ve duygularının o toplumda ses ve anlam bakımından ortak ögeler ve kurallardan yararlanarak başkalarına aktarılmasını sağlayan çok yönlü ve gelişmiş bir sistem.”(Zeynep Korkmaz)

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

merhaba hocam.
yıllar sonra adınızı bile bir yerlerde görmek çok güzel. bir de resim ekleseydiniz "tam süper olacakmış." haddim değil ama bir türkolog olarak ingilizce site yapmayı size yakıştıramadım doğrusu. sitede dolaşırken bir hayli zor oluyo.
sizi, musa hocaları(ikisinide), vedat hocamı, baba hakseveri, yürüyen prof özavı mehmet özdemirle aşiyanda okey oynamayı:) aksütle kız muhabbeti yapmayı ve kopye çekmeyi o kadar özledim ki... bize karşı öyle iyiydiniz ki sizleri asla unutmayacağım. allah kısmet eder de işten fırsat bulabilirsem eğer, mutlaka ziyaretinize geleceğim.
mesajı alırsanız küçük bir ricam olacak. mail adresimi ekler misiniz? selim_deniz@hotmail.com
inşallah hatırlanmaya değer bir iz bırakabilmişizdir.
ben mehmet selim deniz
2005 türkçe mezunu.
(hemşeriniz)

21 September, 2007 15:37  

Post a Comment

<< Home